Gå til hovedinnhold
Jordbærpikenes saftige brownies

NYSTEKT FOCACCIA

Tilbehøret som passer til alt! Focacciaen har lang tradisjon i Italia, en tradisjon vi gjerne adopterer her i nord. Ikke rart, så godt som dette brødet smaker – og så enkelt som det er å bake. Hemmeligheten bak god smak ligger i å gi brødet den tiden det trenger for å vise seg frem fra sin beste side.

Ingredienser

  • 5 dl kaldt vann
  • 750 g hvetemel
  • 15 g salt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 dl olivenolje
  • 1 liten bunt frisk rosmarin
  • maldonsalt

Sånn gjør du

  • Vi går i gang med å tilsette hvetemel og vann i kjøkkenmaskinen og lar det få en runde med eltekroken, før blandingen får hvile en halvtime.
  • Så tilsetter vi salt og gjær, og fortsetter eltingen et kvarters tid.
  • Ny tid for hvile. Denne gang cirka 20 minutter. 
  • Imens rensker vi rosmarinbunten og lar bladene få en lett runde i morteren før de blir blandet med olivenoljen.
  • Dette helles utover bakebrettet før deigen forsiktig kan tømmes ut av bollen og vendes inn i oljeblandingen.
  • Deigen kan så trykkes ut med fingertuppene og fordeles utover bakebrettet til en tykkelse på tre, fire cm.
  • Ny hvile, med heving i romtemperatur til den er luftig og god. Dette tar gjerne tre timer.
  • Vi lar focacciaen få et godt dryss med maldonsalt før den settes inn i forvarmet ovn på 230 grader.
  • Brødet kan stå i ovnen i ca 20 - 25 minutter, til det er godt stekt.