NYSTEKT FOCACCIA
Tilbehøret som passer til alt! Focacciaen har lang tradisjon i Italia, en tradisjon vi gjerne adopterer her i nord. Ikke rart, så godt som dette brødet smaker – og så enkelt som det er å bake. Hemmeligheten bak god smak ligger i å gi brødet den tiden det trenger for å vise seg frem fra sin beste side.
Ingredienser
-
5 dl kaldt vann
-
750 g hvetemel
-
15 g salt
-
2 ts tørrgjær
-
1 dl olivenolje
-
1 liten bunt frisk rosmarin
-
maldonsalt
Sånn gjør du
-
Vi går i gang med å tilsette hvetemel og vann i kjøkkenmaskinen og lar det få en runde med eltekroken, før blandingen får hvile en halvtime.
-
Så tilsetter vi salt og gjær, og fortsetter eltingen et kvarters tid.
-
Ny tid for hvile. Denne gang cirka 20 minutter.
-
Imens rensker vi rosmarinbunten og lar bladene få en lett runde i morteren før de blir blandet med olivenoljen.
-
Dette helles utover bakebrettet før deigen forsiktig kan tømmes ut av bollen og vendes inn i oljeblandingen.
-
Deigen kan så trykkes ut med fingertuppene og fordeles utover bakebrettet til en tykkelse på tre, fire cm.
-
Ny hvile, med heving i romtemperatur til den er luftig og god. Dette tar gjerne tre timer.
-
Vi lar focacciaen få et godt dryss med maldonsalt før den settes inn i forvarmet ovn på 230 grader.
-
Brødet kan stå i ovnen i ca 20 - 25 minutter, til det er godt stekt.