Gå til hovedinnhold

Nydelig gulrotkake

Denne er en god klassiker som er superpopulær i vår café. Nå deler vi gjerne oppskriften med deg! Kos deg med baking ❤️

Ingredienser Kakebunn

  • 400 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 5 ts bakepulver
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • Skall fra en halv sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 egg
  • 350 g revet gulrot

 

Sånn gjør du Kakebunn

  • Bland sukker, hvetemel, kanel, vaniljesukker, salt og bakepulver godt sammen.
  • Rør solsikkeolje, skall, sitronsaft, egg og revet gulrot sammen og ha røren forsiktig over i en springform på 26 cm. Husk bakepapir.
  • Stek først i 30 minutter på 150 C grader. Skru dermed opp varmen til 165 *C grader og stek videre i 25-30 minutter. 

 

Ingredienser Kremostglasur

  • 100 g philadelphiaost
  • 75 g smør
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • Saft av en halv sitron

 

Sånn gjør du Kremostglasur

  • Pisk sammen philadelphiaost og smør.
  • Ta dermed oppi melis og vaniljesukker, og pisk til en glatt og luftig masse.
  • Bland inn sitronsaft og fordel glasuren på toppen av den avkjølte kakebunnen.
  • Topp med friske bær om du vil ❤️