Nydelig gulrotkake
Denne er en god klassiker som er superpopulær i vår café. Nå deler vi gjerne oppskriften med deg! Kos deg med baking ❤️
Ingredienser Kakebunn
- 400 g sukker
- 250 g hvetemel
- 2 ts kanel
- 1,5 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 5 ts bakepulver
- 2,5 dl solsikkeolje
- Skall fra en halv sitron
- 2 ss sitronsaft
- 4 egg
- 350 g revet gulrot
Sånn gjør du Kakebunn
- Bland sukker, hvetemel, kanel, vaniljesukker, salt og bakepulver godt sammen.
- Rør solsikkeolje, skall, sitronsaft, egg og revet gulrot sammen og ha røren forsiktig over i en springform på 26 cm. Husk bakepapir.
- Stek først i 30 minutter på 150 C grader. Skru dermed opp varmen til 165 *C grader og stek videre i 25-30 minutter.
Ingredienser Kremostglasur
- 100 g philadelphiaost
- 75 g smør
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- Saft av en halv sitron
Sånn gjør du Kremostglasur
- Pisk sammen philadelphiaost og smør.
- Ta dermed oppi melis og vaniljesukker, og pisk til en glatt og luftig masse.
- Bland inn sitronsaft og fordel glasuren på toppen av den avkjølte kakebunnen.
- Topp med friske bær om du vil ❤️