Smakfull sjokoladekake
Hvem elsker ikke en god sjokoladekake? Denne er superpopulær i caféen vår og nå har du også mulighet til å lage den selv hjemme. Kos deg med baking ❤️
Ingredienser Kakebunn
- 2 egg
- 400 g sukker
- 2,45 dl kulturmelk
- 125 g solsikkeolje
- 300 g hvetemel
- 12 g bakepulver
- 12 g natron
- 12 g vaniljesukker
- 3 g salt
- 75 g kakao
- 1,75 dl kaffe
Ingredienser Sjokoladekrem
- 170 g smør
- 220 g melis
- 0,5 ss kakao
- 100 g Jordbærpikenes Sjokoladesirup
- 0,3 dl espresso
Sånn gjør du Kakebunn
- Ha egg, sukker, kulturmelk og solsikkeolje i bakebollen.
- Rør sammen i ca. 5 minutter på lav fart til sukkeret løser seg opp.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Hell melblandingen i bollen sammen med resten.
- Rør sammen.
- Pisk sammen varm kaffe og kakao i en bolle og bland inn.
- Pisk i ca. 3 minutter til en glatt og smidig røre.
- Hell røren i en 26 cm springform dekket med bakepapir.
- Stek i 50 minutter på 160 *C grader.
Sånn gjør du Sjokoladekrem
- Pisk romtemperert smør, melis og kakao til en jevn masse.
- Ha i sjokoladesirupen og espresso.
- Kjør til kremen er glatt.