Gå til hovedinnhold

Syltet rødløk

Sylter du rødløken får den en nydelig sødme og blir rundere i smaken. Ikke minst får den en mer levende og frisk farge! Syltet rødløk er perfekt å oppbevare avkjølt i lukket glass. Lager du litt ekstra har du alltid spennende tilbehør til salaten eller middagen. Godt måltid!

 

Ingredienser

  • 0,5 dl Eplecider Eddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann

 

Sånn gjør du

  1. Kok opp eplecider edikk, vann og sukker. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp. 
  2. Skrell rødløken og skjær av endestykkene. 
  3. Bruk en mandolin eller skjær i tynne skiver. Dersom skivene blir for tynne kan rødløken bli gjennomsiktig etter sylting, så her gjelder det å finne riktig tykkelse (ca 2mm)
  4. Legg løkskivene tett i tett og slå over varm syltelake så det dekker helt. Dekk til med platfolie slik at løken holder seg ned i laken
  5. Avkjøl og oppbevar i tett glass i kjøleskap.  Da holder den seg fin i et par uker.