Syltet rødløk
Sylter du rødløken får den en nydelig sødme og blir rundere i smaken. Ikke minst får den en mer levende og frisk farge! Syltet rødløk er perfekt å oppbevare avkjølt i lukket glass. Lager du litt ekstra har du alltid spennende tilbehør til salaten eller middagen. Godt måltid!
Ingredienser
- 0,5 dl Eplecider Eddik
- 1 dl sukker
- 1,5 dl vann
Sånn gjør du
- Kok opp eplecider edikk, vann og sukker. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp.
- Skrell rødløken og skjær av endestykkene.
- Bruk en mandolin eller skjær i tynne skiver. Dersom skivene blir for tynne kan rødløken bli gjennomsiktig etter sylting, så her gjelder det å finne riktig tykkelse (ca 2mm)
- Legg løkskivene tett i tett og slå over varm syltelake så det dekker helt. Dekk til med platfolie slik at løken holder seg ned i laken
- Avkjøl og oppbevar i tett glass i kjøleskap. Da holder den seg fin i et par uker.